Imke Gilsing

Over mij

Nadat ik vijftien jaar als antroploge voor internationale organisaties als Greenpeace en de Verenigde Naties had gewerkt, werd ik in 2010 (ik was vierendertig jaar) van de ene op de andere dag knetterpsychotisch. Ik werd gedwongen opgenomen in de Nederlandse psychiatrie en tien dagen lang in een isoleercel gestopt. Het was De Hel en deze ervaring veranderde mijn leven voorgoed. In plaats van reizen naar verre oorden verlegde ik mijn aandacht naar binnen en begon aan een innerlijke reis om mijn leven te helen én een nieuwe missie om mijn talent en ervaring in te zetten voor menswaardige zorg in de psychiatrie.

Wat ik wil halen uit dit netwerk

Ik wil me graag verbinden met mensen die ook geloven in radicale vernieuwing van de langdurige ggz en zich daarvoor inzetten. Dit is een klus die we alleen maar samen kunnen klaren.

Ik wil ook iets brengen, namelijk

Mijn verhaal en mijn ervaring.

Organisatie

Tinkerbell Family, voor menswaardige zorg in de psychiatrie (www.tinkerbellfamily.org)

Locatie in het land waar jouw/de activiteiten van de organisatie vooral plaatsvinden

Nederland

Omschrijving van de organisatie-activiteiten en wat ik doe

Schrijfster van het boek ‘Een dag uit het leven van Tinkerbel’ (uitgeverij Ten Have, 2021), waarin ik het krankzinnige verhaal vertel van mijn psychose. Mijn boek is het eerste deel van de Tinkerbel Trilogie, waarin ik mijn waanzinnige reis van hel naar heling deel. Ook ben ik oprichtster van de online community en stichting de Tinkerbell Family, voor menswaardige zorg in de psychiatrie.

Wat ik nog wil delen met dit netwerk

Menswaardige zorg in de psychiatrie bestaat! Ik ben een groot fan van Open Dialogue (in Nederland beter bekend als POD). Wil je geïnspireerd worden, kijk dan deze (gratis) film: https://www.youtube.com/watch?v=0HQiHJIWs-I
En teken ons burgerinitiatief voor een humane psychiatrie op https://podzorg.petities.nl
Mijn boek ‘Een dag uit het leven van Tinkerbel’ is te koop in iedere (online) boekwinkel.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De beweging Radicale Vernieuwing in een notendop
- initiatief van LOC
Click to access the login or register cheese