Raad van Toezicht

De leden van de Raad van Toezicht stellen zich voor:

Monique van den Hoed (voorzitter)

Hi, mijn naam is Monique van den Hoed. Ik ben een economische professional met passie voor zorg en sta nieuwsgierig in het leven. Veranderingen in onze samenleving zetten organisaties in de zorg aan om beter te worden in innoveren. Er is echter weinig bekend over hoe mensen en organisaties in de zorg dat doen. Als promovendus bij de Universiteit van Maastricht onderzoek ik wat hen daarbij kan ondersteunen. Ik ben toezichthouder in onderwijs en cultuur en sinds begin 2022 voorzitter van de raad van toezicht bij LOC. Ik denk dat je door het maken van contact een bijdrage kunt leveren aan waardevolle zorg. 

Mijn motto: alleen vanuit het hart kun je echt zien ;-).

Meer informatie…

Lucie Huiskens

Mijn naam is Lucie Huiskens. Ik heb een achtergrond op gebied van taalkunde en bedrijfskunde, en heb gewerkt in wetenschappelijke, industriële en advies-organisaties, onder meer als onderzoeker, interactie-ontwerper, design-manager en directeur. Sinds 2002 ben ik vooral als adviseur en projectontwikkelaar actief op gebied van innovatie en ondernemerschap in de creatieve en culturele sector. Ik ben eigenlijk altijd werkzaam op de raakvlakken van verschillende domeinen en het verbinden van verschillende werkvelden en disciplines vind ik het leukste wat er is. Mijn ervaring is dat juist op de grenzen de meeste vernieuwing ontstaat.

Deze ervaring wil ik ook graag inzetten voor de ouderenzorg. Allereerst als mantelzorger voor mijn ouders, en nu, na de dood van mijn vader in december 2017, nog voor mijn moeder, maar ook als lid van de cliëntenraad van verzorgingshuis Spaar en Hout (Haarlem) waar zij woont. Zo ken ik het belang van waardevolle (ouderen)zorg in de praktijk, en ik heb daarbij de onmisbare kennis en ervaring vanuit het LOC leren kennen. Ik wil mijn professionele en bestuurlijke ervaring graag inzetten als lid van de RvT ter ondersteuning van verdere ontwikkeling en succes van het LOC.

Meer informatie…

Theanne van Schaik

Ik ben Theanne van Schaik. Ik ben begin 2019 gestart als lid van de Raad van Toezicht LOC. Ik heb jarenlang als verpleegkundige gewerkt op een drukke spoedeisende hulp en voor Artsen zonder Grenzen. Daarnaast heb ik me als voorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad hard gemaakt voor meer medezeggenschap voor verpleegkundigen en vroeg ik aandacht voor meer persoonlijke zorg.

De realisatie dat een groot deel van de problemen die ik zag niet medisch was, maar sociaal, maatschappelijk of cultureel heeft er voor gezorgd dat ik weer ben gaan studeren. Ik heb mijn Master behaald in ‘Management van de Publieke Sector’. Daarna heb ik een aantal jaar via Stichting Intermin voor de overheid gewerkt. Ik heb veel geleerd van de verschillende opdrachten onder andere bij de directie jeugd bij het ministerie van VWS, bij de gemeente als hoofd leerlingzaken, bij een gevangenis als hoofd veiligheid en als directieadviseur bij Rijkswaterstaat. Maar bovenal heb ik geleerd dat ik in het sociaal domein hoor. 

Om die reden ben ik begonnen als ZZP-er zodat ik kan doen wat ik het leukst vind: problemen oplossen en plannen maken in het sociaal domein.

Ik geloof in de visie van LOC en ik ben blij dat ik als lid van de Raad van Toezicht een klein beetje een onderdeel kan zijn van de visie en missie van LOC.

Marco van Es

Mijn naam is Marco van Es. Ik ben sinds 1 januari 2022 verbonden aan LOC Waardevolle Zorg. Ik ben mijn hele werkzame leven met veel energie en passie actief in verschillende branches in de gezondheidszorg. Mijn carrière ben ik begonnen in de geestelijke gezondheidszorg. Hierna heb ik een aantal jaren in de gehandicaptenzorg en het speciaal onderwijs gewerkt.

Momenteel ben ik werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van Fokus. Fokus is een landelijke organisatie die in samenwerking met verschillende woningcorporaties aan mensen met een ernstige fysieke beperking woningen aanbiedt in combinatie met 24 ADL-assistentie. Dit laatste op afroep en aanwijzing van de cliënt, want bij Fokus staat in alles de eigen regie van de cliënt centraal. Dit sluit naadloos aan bij de waarden die voor mij als mens zeer belangrijk zijn. 

Ik ben overtuigd van de kracht en meerwaarde van medezeggenschap en ik geloof sterk dat de gezondheidszorg in Nederland moet veranderen van productie- naar waardegedreven. Hierbij dient er meer oog te zijn voor de hele mens en niet slechts voor de ziekte of stoornis die iemand heeft. Ik heb enorm veel zin hier een bijdrage aan te leveren als lid Raad van Toezicht. 

Contact opnemen met de Raad van Toezicht kan via loc@loc.nl en 030-2843200.

Op maandag 29 mei zijn we gesloten vanwege Pinksteren.

Week van de Radicale Vernieuwing!
Terugkijken & verslag:
> vph & tz
> ggz
> jeugdzorg

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Online cursus Welkom in de cliëntenraad (VOL) 01 juni, Online, vanaf je eigen locatie
Online bijeenkomsten Invloed op Kwaliteitsbeleid  01 juni, Online, vanaf je eigen locatie
Online cursus Welkom in de cliëntenraad (VOL) 01 juni, Online, vanaf je eigen locatie
Online bijeenkomsten Invloed op Kwaliteitsbeleid  01 juni, Online, vanaf je eigen locatie
Online cursus Welkom in de cliëntenraad (VOL) 01 juni, Online, vanaf je eigen locatie
Online bijeenkomsten Invloed op Kwaliteitsbeleid  01 juni, Online, vanaf je eigen locatie
Click to access the login or register cheese