Raad van Toezicht

De leden van de Raad van Toezicht stellen zich voor:

Monique van den Hoed

Hi, mijn naam is Monique van den Hoed. Ik ben een economische professional met passie voor zorg. En sta nieuwsgierig in het leven. Ik ben werkzaam als manager marketing & communicatie, klantenservice en zorgbemiddeling bij een organisatie die dienstverlening levert voor wonen, welzijn en zorg; thuis in de wijk en in woonzorgcentra. En ben mantelzorger voor mijn bijna 90-jarige moeder. Daarnaast vervul ik een rol als toezichthouder in onderwijs en cultuur. Sinds begin 2014 ben ik lid van de raad van toezicht bij LOC en ik denk dat je door het leggen van verbindingen tussen mensen en gebeurtenissen een bijdrage kunt leveren aan waardevolle zorg. Waarbij mijn motto is: alleen vanuit het hart kun je echt zien ;-).

Meer informatie…

Lucie Huiskens

Mijn naam is Lucie Huiskens. Ik heb een achtergrond op gebied van taalkunde en bedrijfskunde, en heb gewerkt in wetenschappelijke, industriële en advies-organisaties, onder meer als onderzoeker, interactie-ontwerper, design-manager en directeur. Sinds 2002 ben ik vooral als adviseur en projectontwikkelaar actief op gebied van innovatie en ondernemerschap in de creatieve en culturele sector. Ik ben eigenlijk altijd werkzaam op de raakvlakken van verschillende domeinen en het verbinden van verschillende werkvelden en disciplines vind ik het leukste wat er is. Mijn ervaring is dat juist op de grenzen de meeste vernieuwing ontstaat.

Deze ervaring wil ik ook graag inzetten voor de ouderenzorg. Allereerst als mantelzorger voor mijn ouders, en nu, na de dood van mijn vader in december 2017, nog voor mijn moeder, maar ook als lid van de cliëntenraad van verzorgingshuis Spaar en Hout (Haarlem) waar zij woont. Zo ken ik het belang van waardevolle (ouderen)zorg in de praktijk, en ik heb daarbij de onmisbare kennis en ervaring vanuit het LOC leren kennen. Ik wil mijn professionele en bestuurlijke ervaring graag inzetten als lid van de RvT ter ondersteuning van verdere ontwikkeling en succes van het LOC.

Meer informatie…

Theanne van Schaik

Ik ben Theanne van Schaik. Ik ben begin 2019 gestart als lid van de Raad van Toezicht LOC. Ik heb jarenlang als verpleegkundige gewerkt op een drukke spoedeisende hulp en voor Artsen zonder Grenzen. Daarnaast heb ik me als voorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad hard gemaakt voor meer medezeggenschap voor verpleegkundigen en vroeg ik aandacht voor meer persoonlijke zorg.

De realisatie dat een groot deel van de problemen die ik zag niet medisch was, maar sociaal, maatschappelijk of cultureel heeft er voor gezorgd dat ik weer ben gaan studeren. Ik heb mijn Master behaald in ‘Management van de Publieke Sector’. Daarna heb ik een aantal jaar via Stichting Intermin voor de overheid gewerkt. Ik heb veel geleerd van de verschillende opdrachten onder andere bij de directie jeugd bij het ministerie van VWS, bij de gemeente als hoofd leerlingzaken, bij een gevangenis als hoofd veiligheid en als directieadviseur bij Rijkswaterstaat. Maar bovenal heb ik geleerd dat ik in het sociaal domein hoor. 

Om die reden ben ik begonnen als ZZP-er zodat ik kan doen wat ik het leukst vind: problemen oplossen en plannen maken in het sociaal domein.

Ik geloof in de visie van LOC en ik ben blij dat ik als lid van de Raad van Toezicht een klein beetje een onderdeel kan zijn van de visie en missie van LOC.

Pieter Vos (voorzitter)

Graag vertel ik, als voorzitter van de Raad van toezicht van het LOC, iets over mijzelf. Opgeleid als psycholoog, heb ik zo’n veertig jaar op allerlei plekken in de zorgsector gewerkt: de inspectie, een provincie, een ziekenhuis, een adviesorgaan.

Inmiddels ben ik alweer zes jaar met pensioen. Al voor mijn pensionering werd ik voorzitter van de Raad van Toezicht van het LOC. Tegenwoordig zit ik ook in andere Raden van Toezicht in de zorg en in het onderwijs, ben actief in het HBO-zorgonderwijs en in een paar zorgfondsen, bijvoorbeeld HandicapNL. Als toezichthouder ben ik ook lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en welzijn, de NVTZ. Verder probeer ik ieder jaar een paar artikelen te schrijven, bijvoorbeeld over de relatie tussen zeggenschap en bestuur in zorginstellingen.

Zo wil ik een bijdrage leveren aan een betere besturing van instellingen en vooral ook aan een sterkere positie van de cliënt in die besturing. Het LOC is een organisatie die daar veel aan doet; daar voel ik mij dus thuis.

Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en vier kleinkinderen, woon in Bilthoven en vul mijn tijd verder met lezen, tuinieren, sport en schilderen.

Contact opnemen met de Raad van Toezicht kan via loc@loc.nl en 030-2843200.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

    • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.