Thema Week van de Psychiatrie 2020: Betekenisvol Meedoen

In 2020 heeft de Week van de Psychiatrie het thema, Betekenisvol Meedoen. Hieronder lees je de toelichting op het thema.

“Het is belangrijk dat mensen, die te maken hebben met mentale uitdagingen, mee blijven doen of weer meer gaan doen in de samenleving. Gedacht kan worden aan rollen als: ouder, kind, broer, zus, collega, medewerker, student en vrijwilliger. En niet alleen patiënt, er is zoveel meer.

Het is belangrijk dat mensen deze rol actief invullen en daarbij geholpen worden als dat nodig is. Dan kan iedereen op een voor hem of haar Betekenisvolle manier Meedoen. Dat geeft zingeving, hoop en perspectief.

Betekenisvol Meedoen is helaas geen automatisme. Allerlei activiteiten van ervaringsdeskundigen (patiënten en naasten), hulpverleners en anderen die bevorderen dat mensen weer mee kunnen doen staan centraal in de Week van de Psychiatrie 2020.

Weer of blijven Meedoen op een manier die voor mensen Betekenisvol is: Betekenisvol Meedoen dus!

23 t/m 28 maart 2020

De Landelijke Werkgroep heeft het thema vastgesteld. We wensen alle mensen in het land veel succes met het organiseren van mooie activiteiten in de week van 23 t/m 27 maart. 28 maart zullen de leden van de werkgroep weer een inspirerende slotdag organiseren. Deelname is kosteloos, verdere informatie volgt.

Organiseer jij iets?

We willen landelijk graag aandacht geven aan alle lokale initiatieven. Om verbindingen te leggen en elkaar te inspireren. Organiseer jij iets, laat het dan graag weten via r.zelissen@loc.nl, 030 – 284 32 00 of Hof van Transwijk 2, 3526 XB in Utrecht.