Over LOC

LOC is een netwerk van mensen die betrokken zijn bij de zorg. We willen dat ieder mens een waardevol leven kan leiden. Ook als die zorg nodig heeft. We hebben dat verwoord in de visie ‘Waardevolle zorg’. LOC is een stichting, die niet als doel heeft om winst te maken.

Sinds 1978 ondersteunen we cliëntenraden. Er zijn ongeveer 1.000 cliëntenraden lid, die 600.000 mensen vertegenwoordigen. We hebben een uitgebreid aanbod aan diensten voor cliëntenraden: cursussen, vraagbaak, tijdschrift, wekelijkse nieuwsbrief, brochures en adviesbezoeken.  We hebben een groot netwerk, waar we de signalen van cliëntenraden bespreken. Bijvoorbeeld de politiek.

Daarnaast starten en ondersteunen we allerlei initiatieven om de zorg te verbeteren. Zoals de beweging ‘Radicale vernieuwing zorg (thuis en in het verpleeghuis), ‘Radicale vernieuwing langdurige ggz’, ‘Radicale vernieuwing jeugdzorg’ en ‘Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs®’.

In het Meerjarenperspectief LOC Waardevolle zorg 2021 – 2025 beschrijven we hoe we de komende jaren werken om onze missie en visie werkelijkheid te maken. In 2025 hebben we Waardevolle zorg voor meer mensen in de
samenleving bereikt.

Aansluiten bij LOC kan op diverse manieren: als lid, vriend, ambassadeur of vrijwilliger. Verderop meer daarover. Je kunt ook meedoen met een van de vernieuwingsbewegingen (volg de links hierboven).

Raad van toezicht

LOC heeft een raad van toezicht. De raad van toezicht heeft vier leden.

Coördinatoren

LOC kent twee coördinatoren. Zij zorgen dat het netwerk blijft werken vanuit de visie ‘waardevolle zorg’. Zij verbinden mensen met elkaar. En zorgen dat het netwerk financieel op orde is.

Formele stukken

Statuten LOC Waardevolle zorg

Lid worden?

Cliëntenraden en andere medezeggenschapsorganen kunnen lid worden van LOC. In overleg met de leden heeft LOC ervoor gekozen om uitgebreide pakketten aan te bieden. Zodat niet steeds voor alles een rekening komt. En we ook mensen hebben om op lokaal, regionaal en landelijk niveau de stem van de cliëntenraad te laten horen. Bijvoorbeeld bij zorgkantoren/verzekeraars, de Tweede Kamer en de ministeries. Aanmelden als lid kan hier.

Ook niet-cliëntenraden vragen steeds vaker of zij zich in een vorm kunnen verbinden met LOC. Vooral omdat zij de visie ‘waardevolle zorg’ steunen. Aansluiten kan voor hen door vriend, vrijwilliger of ambassadeur te worden.

Lid worden (cliëntenraad)

Lees alle voordelen van het lidmaatschap hier.

Vriend worden

Naast het lidmaatschap kent LOC ook vrienden. Je kunt je hier aanmelden als vriend van ons netwerk en krijgt dan:

  • Toegang tot ons digitaal platform en je kunt daar ook actief deelnemen
  • De maandelijkse digitale nieuwsbrief
  • De mogelijkheid om vragen te stellen bij de vraagbaak
  • De mogelijkheid je steun te betuigen aan de beweging rondom de visie ‘waardevolle zorg’.

Vriend worden is gratis. Je kunt ons als je wilt natuurlijk steunen met een vrijwillige bijdrage. Ons rekeningnummer is NL42 TRIO 0198 5295 70 t.n.v. Stichting LOC

Vrijwilliger worden

LOC heeft ook vrijwilligers. Onder andere om in een bepaalde regio cliëntenraden te bezoeken. Of met hun kennis over bijvoorbeeld bouw of geld cliëntenraden te helpen. Zou je graag als vrijwilliger iets voor LOC willen doen? Neem dan contact op met het bedrijfsbureau via 030 284 32 00 of loc@loc.nl

Ambassadeur worden

Wil je helpen om waardevolle zorg steeds breder in de maatschappij praktijk te laten worden? Wil je graag laten weten dat je LOC en de visie van LOC steunt? Word dan ambassadeur van LOC. We gaan graag het gesprek met je aan hoe je invulling kunt geven aan het ambassadeurschap. Voor een afspraak kun je contact opnemen met het bedrijfsbureau via 030 284 32 00 of loc@loc.nl

De beweging Radicale Vernieuwing in een notendop
- initiatief van LOC

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese